Toerist in ander land: Sint-Petersburg, Rusland

Vanaf deze zomervakantie begin ik samen met mijn vriend een nieuwe serie op deze blog namelijk Toerist in eigen land en Toerist in ander land. In deze serie gaan we samen een stad verkennen en laten we jullie weten wat je daar moet hebben gezien, gedaan en gegeten

 

We starten deze serie met Toerist in ander land, maar voor mij is deze heel speciaal want voor mij is dit eigenlijk meer een toerist in eigen land. Vandaag laat ik jullie de stad waar ik ben geboren wat beter kennen en dat is namelijk Sint -Petersburg.

 

wat te doen?
Hermitage/Winterpaleis

Als je een kunstliefhebber bent is dit museum een absolute must! De Hermitage is één van de grootste kunst musea in de wereld met een collectie van de oudheid, de middeleeuwen en de latere kunst met werk van onder anderen Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Vincent Van Gogh, Matisse, Renoir en nog vele anderen. Geen grote kunstliefhebber? Sla de kunst dan over , maar ga zeker eens kijken naar het fantastisch mooi gebouw.

 

1

Kerk van de verlosser op het bloed

Als mensen zo een kerk zien denken de meesten meteen aan de Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods in Moskou, maar in Sint-Petersburg heb je ook een hele mooie typisch Russische kerk. Als je naar Sint-Petersburg gaat mag een bezoekje aan deze kerk zeker niet ontbreken !
2
Peterhof

Peterhof is een paleizen- en tuinencomplex en wordt ook wel het Russische ‘versailles’ genoemd. In Peterhof vind je heel veel verschillende paleizen die je kunt bezoeken, maar de meeste mensen komen voor de fantastische fonteinen. Er zijn verschillende transportmiddelen om er te geraken, maar de beste manier is ongetwijfeld de vleugelboot. Het boottripje duurt 30 minuten en is hiermee ook het snelste transport middel om in Peterhof te geraken.
DSC01992DSC01973DSC0196313621689_10154957565029428_1144083262_o
Wat eten?

Voor ik naar Rusland vertrok had ik al een heel lijstje klaar met al de dingen die ik wou eten en om eerlijk te zijn was die een pak groter dan het lijstje met de dingen die ik wou bezichtigen ( oeps foodaddict). De Russische keuken is heel puur en eigenlijk helemaal anders dan de Belgische keuken. Hier dus eventjes een lijstje voor jou zodat je zeker geen lekkere dingetjes vergeet.

koude borsjt

3
Om heel eerlijk te zijn haat ik de gewone warme borsjt, maar I can’t get enough of the cold one. Borsjt is een bietensoep met kip, aardappelen, vlees,… en zure room en dille om het af te werken.
Als je in de herfst en winter naar Sint-Petersburg reist vind je overal de warme variant, maar van het moment dat de zomer in het land is vind je overal de heerlijke koude verfrissende borsjt.

Pelmeni

Pelmeni_Russian
Pelmeni zijn eigenlijk een soort ravioli of een soort dim sum. Pelmeni vind je met elke soort vlees in, maar vind je ook met purree, room en vruchten. Deze varianten noemt men vareniki. Pelmeni zijn echt het Russische comfort food en helemaal geweldig met zure room en dille ( wij doen zure room en dille op alles trust me )

Pirogi

pirog-s-lososem
Een pirog is een soort gebak met verschillende soorten vullingen van zoet tot hartig. Pirog met vlees, vis, aardappel, groenten, rijst met kip, appel, kersen, frambozen en nog veel meer heerlijke soorten vullingen. Pirogi zijn ook het typische Russiche streetfood en zijn echt heel moeilijk te weerstaan.

Russisch ijs ( Plombir )

plombir2-small
Plombir is een soort ijs dat al meegaat sinds de sovjet tijden en dus geliefd is bij veel verschillende generaties. Je vindt hem overal in verschillende smaken en hij kost nog geen euro. Echt heerlijk en niet te vergelijken met het ijs hier.

Warme sushi/ grill sushi

13646996_10154956190304428_1814436689_o
Dit is eigenlijk geen typisch Russich gerecht, maar dit vind je wel enkel in Rusland en oh boy als je van sushi houd dan moet dit echt als eerste op je lijstje staan. Ik weet niet wie het heeft bedacht of hoe ze erop zijn gekomen om sushi in de grill te steken, maar honderd maal dank voor deze uitvinden want het is echt fantastisch en zoveel beter dan gewone koude sushi. Ik raad de grill sushi in restaurant Tokyo aan in Sint-Petersburg.

This list could go on forever want de hoeveelheid lekker eten in Sint-Petersburg/Rusland is never ending net zoals de lijst van bezienswaardigheden. Als je naar Sint-Petersburg gaat en toch nog wat extra tips wilt, mag je mij zeker altijd contacteren en dan help ik je graag verder. Sint-Petersburg is voor toeristen echt geen goedkope stad ( verblijf en vliegtickets zijn prijzig), maar het is zeker de moeite waard.

Geef een reactie