5 jaar liefde // Hoe hou je het vol?

Op 14 februari 2012 vierde ik en mijn vriend voor het eerst samen valentijn. Diezelfde dag vierde we ook  onze one year anniversary in the city of love,Parijs.

Nu, 5 jaar later, vieren wij ons houten jubileum (Wow wait a minute, how did we get here?)

Ik krijg vaak de vraag hoe we het al zolang volhouden ( af en toe vragen wij het ons ook wel af ) en volgens mij heeft het veel te maken met volgende dingen.

Geef elkaar ruimte

Ja natuurlijk is het leuk om samen tijd door te brengen, maar geef elkaar ook de ruimte om je eigen ding te doen. Je hoeft je vriend of vriendin echt niet mee te nemen naar elke familiegebeuren.

Neem eerst afstand en praat het dan uit

Als het op ruzie’s aankomt ben ik de persoon die de tijd nodig heeft om me erover te zetten ( we are not talking days, maar toch wel een paar uur ). Mijn vriend was in het begin van de relatie helemaal het tegenovergestelde en dat botste toch wel heel fel, maar nu merk ik dat we allebei eventjes afstand nemen van elkaar als we ruzie hebben. Zo voorkom je dat er dingen worden gezegd die je niet meende en escaleert de ruzie niet. Ga een blokje wandelen of zet je in een andere kamer tot je alle twee gekalmeerd bent en praat er dan over om zo een ruzie de volgende keer te verhinderen.

Ruzie hoort erbij

Ruzie maken of hebben is nooit leuk, maar het hoort wel binnen een relatie. Als je nu een maand samen bent of 10 jaar soms kan je er niet omheen. Door af en toe een discussie of ruzie te hebben leer je de andere persoon ook beter kennen en evolueert je relatie verder. Ruzie’s zorgen voor de nodige spice.

Don’t give in to the sleur

Wordt de relatie niet gewoon. Met andere woorden is het belangrijk dat je je niet te comfortabel begint te voelen in een relatie. Naar de wc gaan terwijl de andere zijn tanden staat te poetsen hoeft gewoon niet. In het begin maakt dat niet zo veel uit, maar op lang termijn zal dit wel in je nadeel spelen. Keep the relationship sexy. Laat de romantiek ook niet achterwege. Een klein briefje op de koelkast voor het weggaan doet al heel veel.

Niet dezelfde interesses hebben is helemaal OK

Mijn vriend en ik hebben eigenlijk bitter weinig gemeen als ik er zo bij nadenk. Onze muzieksmaak ligt ( grotendeels) uit elkaar en we hebben ook geen gemeenschappelijke hobby’s en toch zijn we al 5 jaar verder geraakt.  Focus je niet op wat je gemeen hebt met een persoon maar hoe je je erbij voelt. De rest volgt wel vanzelf.

 

 

1 Comment

Geef een reactie