21 wijsheden op 21 jaar

Vorige week werd ik 21 jaar ( how did it happen?, waar is de tijd ?)

Natuurlijk denk ik niet meer zoals ik dacht toen ik 12 was en heb ik in mijn 21 jaar al een aantal dingen geleerd. Bij deze een overzicht van wat ik heb geleerd over het leven na 21 jaar.

1 – People don’t care

Dit heeft volgens mij iedereen wel meegemaakt. Je denkt dat iedereen naar jou kijkt en dingen over je denkt, maar eigenlijk houdt niemand zich daarmee bezig.

2 – Draag wat je wil

Vroeger wou ik niet te veel opvallen en daardoor droeg ik niet graag opvallende kleren of fellere kleuren ( lees: andere kleuren dan zwart), maar nu heb ik niets liever dan een paar zilveren schoenen en een broek met een leuke print. You do you!

3 – Ouder worden is minder leuk dan ik dacht

Ik vind het heel gek dat ik ondertussen al 21 jaar ben. Het lijkt alsof  ik gisteren nog 16 was.  Toen ik klein was wou ik heel graag ouder worden en volwassen zijn en nu had ik graag gewild dat de tijd niet zo snel was gegaan.

4 – Ik wordt nog geen moeder ( toch niet voor komende 4 jaar)

Toen ik jonger was wou ik altijd een jonge moeder zijn omdat ik jonge ouders heb.  Nu, de gedachte alleen al om te trouwen en zwanger te worden makes me crazy. Het is niet dat ik geen kinderen wil, maar nu ik besef wat dat eigenlijk allemaal inhoudt, weet ik dat ik er nog absoluut niet klaar voor ben. Vraag het mij nog eens binnen 4 jaar.

5 – I’m a homebody

Toen ik 15 – 16 jaar was was ik all about that partylife, maar dat is nu weg. Ik woon in Antwerpen recht voor twee studentencafés ( het beste uitzicht voor de jaarlijkse doop ) en het feestleven heb ik toch echt wel achter mij gelaten.

6 – Uitstellen is echt geen top idee.

Ik heb echt geen 21 jaar nodig gehad om dit te beseffen, maar it’s still a thing.

7 – Clean house is a clean mind

Mijn kamer was een stort tijdens mijn tienerjaren ( denk aan extreme hoarding op TLC), maar things have changed ( tot irritatie van mijn vriend ). Ik haat het als er onnodige dingen rondslingeren thuis en de afwas niet gedaan is. Obsessive cleaning disorder in the making.

8 – Voor je ‘ the one’ ontmoet komen veel mindere goede mannen.

Voor je je prins op het witte paard ontmoet, moet je spijtig genoeg eerst door een hele hoop rotzooi. Hold on ladies, de man die kookt en bloemetjes koopt komt eraan, trust me !

9 – Eten is geweldig… als iemand anders het klaarmaakt.

Ik hou van eten, maar ik kan niet koken . Gelukkig heb ik iemand gevonden die dat met plezier doet voor mij .

10 – Ik hou te veel van slaap om nog nachten door te doen.

Mijn vriend en ik liggen in bed vaak te denken over de slapeloze nachten vol sms’jes 5 jaar geleden . Nu zou ik dat echt niet meer kunnen. Een goede nachtrust is echt heel belangrijk voor mij ( becoming a real granny)

11 – Not caring is way easier

Als Kim Kardashian met haar borsten bloot wil lopen dan doet ze dat maar en daar heeft niemand iets op te zeggen.Vroeger had ik over alles een mening en trok ik me van alles aan, maar nu ik dat niet meer doe voel ik me veel beter en kalmer.

12 – Beyoncé is de beste artiest op deze planeet.

enough said.

13 – reizen is fantastisch

Mijn bucketlist met 101 bestemmingen ligt al klaar .

14 – IK kom op de eerste plaats.

Dit klinkt waarschijnlijk heel egoïstisch, maar soms moet dat wel.

15 – Ik word steeds ouder, maar koffie blijft vies.

Iedereen zei dat je koffie lekker begint te vinden als volwassenen but I still don’t get it.

16 – Behandel mensen steeds zoals je zelf behandeld wil worden.

Dit is niet altijd even makkelijk want je kan al eens een slechte dag hebben en iemand afsnauwen, maar ik probeer er wel altijd aan te denken en rekening mee te houden.

17 – Sparen is echt een goed idee.

Het is echt wel beter om die 10 euro die je overhebt te sparen dan er een pizza mee te kopen.

18 – Ik breng eigenlijk heel graag tijd door met mijn ouders, broers en zus.

Sinds ik in Antwerpen woon, ben ik tijdens het weekend heel graag thuis bij mijn ouders. Aangezien ik ze zo weinig zie vind ik het nu echt leuk om mijn tijd door te brengen met mijn klein broertje en de andere kids.

 19 – Niet iedereen vindt je aardig en dat is helemaal niet erg.

Als je jong bent probeer je er altijd bij te horen en vrienden te zijn met iedereen, maar eigenlijk is dat voor niets nodig. Niet iedereen gaat je leuk vinden of grappig en daar is helemaal niets mis mee. Als we allemaal dezelfde dingen leuk zouden vinden zou het maar een saaie wereld zijn ( en eigenlijk vind ik ook niet iedereen leuk ).

20 – Fouten maken leidt vaak tot betere dingen.

Soms moet je fouten maken om te beseffen dat je niet goed bezig bent of om te beseffen dat je iets beter niet meer doet. In de bijna 5 jaar samen met mijn vriend hebben we al meermaals ruzie gemaakt ( In het begin een pak meer dan nu ) maar nu weten we allebei hoe we wel en niet mogen reageren in bepaalde situaties en kennen we elkaar een pak beter.

21 – Soms is het beter om dat ding waar je geen zin had toch te doen.

Het aantal keer dat ik geen zin had om naar de fitness te gaan kan ik niet meer op mijn twee handen tellen, maar achteraf ben ik altijd blij dat ik toch ben geweest want ik voel me altijd beter erna. Try it!

Geef een reactie