Heaven in a breadbowl

Wil je wat lekkers eten voor ontbijt of brunch, maar weet je niet wat? Wel dan heb ik de oplossing! Deze breadbowl is snel gemaakt en vult ook nog eens goed en je kan hem vullen met wat je maar wilt. Vandaag toon ik je hoe ik hem graag heb.

Ingrediënten
– ronde broodjes
– olijfolie
– folie
– eitjes
– tomaten
– spekblokjes
– kaas ( wij hebben gekozen van emmentaler en parmezaan)
– zout en peper

Zoals ik al zei kan je weglaten wat je niet eet en iets anders toevoegen. Ik heb er ook al gemaakt met kruidenkaas, aardappelen, spinazie,… en het was elke keer heerlijk.

Hoe ga je te werk?

– Verwarm de oven voor op 180°C
– Snij je de top van je broodje eraf en haal alles vanbinnen eruit.
– Giet er wat olijfolie in ( een soeplepel of 2).
– Now the fun part, Steek er alles is wat je maar wilt, maar zorg ervoor dat het broodje niet te vol is.
– Neem een vel folie en wikkel het broodje in de folie zodat het niet hard wordt ( niet de bovenkant).
– Doe er een eitje in en kruid af met wat peper en zout en werk eventueel af met wat kaas.
– Doe je breadbowl in de oven en laat ze daar in voor 20 minuten ( langer voor een vaster eitje en korter voor een wat lopender eitje).
– Als ze klaar zijn haal ze eruit en haal ook de folie eraf.
– SMAKELIJKKK!

_MBP0230_MBP0244_MBP0245_MBP0248_MBP0252_MBP0262_MBP0272

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *