Friet for life!

Frietjes zijn helemaal geweldig .

Dat gezegd zijnde is een klassiek bakje friet met mayonaise natuurlijk delicious, maar soms mag het wel wat luxueuzer en spannender zijn.  Hieronder vind je 5 recepten met frietjes als ster.

Note for the healthier people: al deze recepten kan je ook maken met ovenfrietjes

Pad Thai Frieten

2 porties / 30 min

Ingrediënten

• 100 gram taugé     • 1 limoen

• een zak frietjes    • zout

• koriander ( a.k.a the devil )     • 58 gram mayonaise

• fijngesneden lenteui     • 60 ml sriracha saus 

• 1 eetlepel verkruimelde pindanoten

Bereiding

Bak de frietjes.

Voeg de mayonaise, sriracha saus en wat limoensap samen voor de dipsaus.

Leg de frietjes op een serveerbord.

Voeg de taugé toe en wat van de dipsaus bij de frieten.

Werk af met wat lenteui, koriander, pindanoten en limoenpartjes.

Serveer samen met de dipsaus. Smakelijk!

Carne Asada 

5 porties / 3-4 uur 

Ingrediënten

• een bos koriander ( als je dit niet lust doe het er niet in want volgens mij is dit the devil)

• 3 knoflook teentjes     • 1 vinkenlap

• 1 eetlepel komijn    • frietjes 

• 1 theelepel zout en peper    • 200 gram geraspte cheddar

• 80 ml olijfolie  • guacamole

• sap van 1 limoen    •zure room

Bereiding

Voeg de koriander ( of niet ), knoflook, komijn, zout, peper, olijfolie en limoensap en roer goed onderéén.

Doe de marinade en de vinkenlap in een Ziploc zak, schud deze goed en leg hem in de koelkast voor 1 tot 4 uur .

Verwarm de grill en bak de gemarineerde vinkenlap ( 5min elke kant).

Bak de frietjes.

Snij de vinkenlap in reepjes en hak dan in grove stukken.

Doe de stukjes vinkenlap op de frietjes en strooi er de kaas bovenop.

Steek dit in de microgolf of oven tot de kaas gesmolten is.

Werk af met zure room en guacamole.

You’re Welcome!

Cubaanse Friet

4 porties / 30 min

Ingrediënten 

•Frietjes                 • 3 eetlepels boter

•hamblokjes .               • 3 eetlepels bloem

•augurk in blokjes gesneden       •480 ml melk

               •halve eetlepel mosterd       • 227 gram geraspte Zwitserse kaas

Bereiding

Bak de frietjes.

Voor de saus smelt je de boter in een kookpot. Als de boter is gesmolten voeg je de bloem erbij. Meng alles en voeg de melk toe. De saus zal dikker worden. Voeg tenslotte al roerend de kaas toe. Als de kaas gesmolten is en je saus dik is is hij klaar.

Voeg nu de ham en augurken bij je frietjes en doe er de saus over, Tadaaa.

Cheese fries 

4 porties / 25 min

Ingrediënten

• zak frietjes               • 113 gram cheddar

• 2 eetlepels boter        • 3 plakjes bacon ( of meer natuurlijk cause jummm)

• 2 eetlepels bloem .            • zure room

• 240ml melk                      •  bieslook

Bereiding

Maak de frietjes.

Bak de bacon in de oven tot de plakjes knapperig zijn en breek ze daarna in kleine stukjes en zet aan de kant.

Voor de kaassaus smelt je de boter in een pan en als deze gesmolten is voeg je de bloem toe ( nu ben je een roux aan het maken ). Roer dit nu tot het goudkleurig is en voeg voorzichtig de melk toe. Laat het wat dikker worden en voeg al roerend de kaas toe. Als de kaas gesmolten is voeg je wat zout en pepper toe naar eigen wens en het vuur mag uit.

Leg de frietjes op een bord en doe er de warme saus over.

Voeg de knapperige bacon stukjes, zure room en bieslook toe en let the feast begin.

Texas Cheese Fries

4 porties / 30 min

Ingrediënten

• frietjes

• 100 gram geraspte cheddar

• plakjes bacon

• lenteui

 • peper en zout

Bereiding

Bak de frietjes.

Kruid naar smaak en voeg lenteui, bacon en de geraspte kaas toe.

Steek alles terug in de oven voor een tweetal minuten zodat de kaas smelt.

Smakelijk!

Hoe eten jullie je frieten het liefst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *